Wie is Culinair Westfriesland

Hallo, leuk dat je kijkje komt nemen op mijn site Culinair Westfriesland.
Culinair Westfriesland bestaat sinds 2010 en kookt met lokale producten, met de seizoenen mee en vers. Oftewel zonder pakjes en zakjes.

Sinds 22 juli 2016 ben ik de auteur van het kookboek “Dubbele kijk op koken” en in dezelfde week kwam Wecken uit waar ik aan mee mocht werken. Later zijn er nog 6 kookboekjes uitgekomen waar ik aan mee gewerkt heb.

Culinair Westfriesland is een uit de hand gelopen hobby. Ik, Annemiek, houd van koken en wil graag het gebruik van streekproducten promoten.
Dit laatste doe ik al vanaf 2010 toen we voor de provincie Noord Holland de regio drie jaar lang hebben gepromoot. Dit deden we o.a. met een receptenwedstrijd waarbij de ingrediënten uit Westfriesland moesten komen. We hebben de wedstrijd bekendheid gegeven door evenementen af te gaan met een mobiele keuken.
image

In januari 2014 ben ik begonnen met recepten schrijven. Als dyslectica is dat een hele opgave, en een uitdaging.
Sinds juli 2014 ben ik zelfs gaan bloggen, recepten stromen zo op papier, ehh, oké op mijn iPad.
Langzamerhand beginnen mijn recepten een groter publiek te vinden, zeker sinds ik columns schrijf voor een agrarische krant en de seizoenskrant in NH, meegewerkt heb met een broccoli magazine met 7 recepten en vele andere culinaire opdrachten.

In mijn keuken is zoveel mogelijk biologisch en met aandacht voor de dieren, zo wil ik weten welk dier ik eet, waar het geleefd heeft en vooral, hoe. Een ander streven is dat eten gezond moet zijn. Als er ergens 500 gram suiker in moet ga ik steigeren. Ik ga het testen met de helft of zelfs nog minder suiker.
Wat je niet in mijn keuken kan vinden zijn pakjes en zakjes, dat is echt niet nodig met mooie producten die al smaak genoeg van zichzelf hebben. Dat hoeft ook niet als je met de seizoenen mee kookt, zo kun je nog meer genieten van mooie verse streekproducten.

Culinair Westfriesland blijft wel onafhankelijk van wie dan ook. Dit is ook de reden dat ik geen knipperende reclames op mijn site laat zetten.

Vanaf begin 2015 besteed ik ook meer aandacht aan de fotografie voor de recepten. Daarin word ik ondersteund door mijn wederhelft. Eind 2015 heb ik mijn kokspapieren gehaald en in 2016 “Zelfstandig werkend kok”. Sinds januari 2018 heb ik een diploma voor natuurvoedingsadviseur gehaald.
Kortom, ik verveel me niet. Wil je op de hoogte blijven?D

Deze site, maar ook facebook en op Instagram ben ik regelmatig te vinden.

Veel lees en kook plezier op mijn site,

Annemiek

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Hoi Annemiek,

  Al meerdere malen hebben wij een reactie van jou mogen ontvangen op onze facebook-pagina. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. Je bent dan ook van harte uitgenodigd om bij ons te komen kijken. Het lijkt ons alleen wel leuk als we dan ook echt in productie zijn en dat duurt nog tot eind mei.
  Zoals je misschien ook gezien hebt op onze facebookpagina zijn wij genomineerd voor de Agrarisch Ondernemer van het jaar 2016. Dit is voor ons een hele eer !
  De prijsuitreiking vindt plaats op 31 maart in het Figitheater in Zeist. Ons is gevraagd of wij een presentje voor de daggasten willen meenemen. In het seizoen is dit natuurlijk niet zo moeilijk. Broccoli doet het altijd goed. Nu is er alleen spaanse broccoli verkrijgbaar en dat vinden wij niet zo leuk om weg te geven. Dus hadden we bedacht voor iedere gast een paar broccoliplantjes mee te nemen met een beschrijving hoe ze deze moeten opkweken. Daarnaast willen wij graag een recept meegeven waarin zij de eigen gekweekte broccoli kunnen gebruiken. Mijn vraag aan jou is of je het leuk vindt om hier een recept voor beschikbaar te stellen. Natuurlijk vermelden we dan op de kaart dat het recept afkomstig is van Culinair Westfriesland.Wil je me misschien even laten weten of je dit leuk vindt ?
  Alvast heel hartelijk bedankt Sabine

  • CWF schreef:

   Hallo Sabine, wat leuk natuurlijk wil ik dit.
   En wel heel toevallig was ik mijn mail aan het openen om er alvast wat ideeën met broccoli te schrijven na het twitter bericht toen ik dit bericht zag staan. Alleen breng je mij nu in de war, op twitter zie ik jullie foto maar ondertekend door Yvonne?
   Ik heb uiteraard vorige week op jullie gestemd en als ik terug ben van vakantie ben zal ik het voor jullie door zetten naar mijn ruim 3200 volgers op twitter.
   Ik ga volgende week even wat uitproberen in de keuken zodat jullie wat te kiezen hebben.

   Jullie horen van mij,

   Groet,

   Annemiek

 2. G.F.Stam schreef:

  In de seizoenskrant winter 2017 staat een recept voor PEREHIET.mijnvraag is de witte bonen moeten die eerst geweekt worden of kunnen die er zo bij? Gr.G.Stam.

  • CWF schreef:

   Goedemiddag, In het recept gebruik ik witte bonen uit blik die alleen opgewarmd moeten worden. Droge witte bonen moeten eerst nog 12 uur weken en in 75-90 minuten gaar worden gekookt, daarna kan het recept weer worden gevolgd, bonen warmen.
   Fijne jaarwisseling en een goed 2017 gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *