Thee chocoladetruffels

 

Chocolade truffels, super lekker en eenvoudig te maken. Ook kan je er je eigen smaak aangeven, ik heb nu voor thee gekozen maar espresso of een likeur is ook mogelijk.

Ingrediënten voor 18 truffels:

4 gram thee
60 gram room
95 gram plantaardige boter
95 gram poedersuiker
1/2 vanille stokje, merg
150 gram pure chocolade
75 gram cacaopoeder

Bereiding:

  • Verwarm de room en laat daar van het vuur af de thee in trekken.
  • Roer daarna de boter, suiker, room en vanille merg romig.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.
  • Roer chocolade door het botermengsel en zet dit in platte bak voor 4 uur in de koelkast.
  • Schep er nu ovale truffels van, met 2 eetlepels kan je ze in vorm maken.
  • Haal de truffel door de cacaopoeder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *