Witte chocolade met framboos blad en goudsbloemen

Ook bij deze reep kan je weer eindeloos variëren door die smaken toe te voegen die je lekker vindt.
Ik koos voor suikervrije witte chocolade met vanille, goudsbloem en framboos blad. We hebben tegenwoordig in Hoorn, vlak bij Abbekerk een grote Ekoplaza. Hier werd ik blij verrast met goudsbloem, korenbloem, rozenbottel en framboosblad  Gedroogd fruit is bijvoorbeeld ook erg lekker, of andere dingen die je lekker vindt.

 

Nodig:

  • kookpan
  • kom die groter is dan de pan, au bain-marie
  • houtenlepel
  • weegschaal
  • brownievorm van 28×18 cm, de helft nodig
  • bakpapier, hier kan je ook de vorm kleiner meemaken, een paar keer omvouwen en het bakpapier omdraaien. Dan loopt de chocolade niet in het omgevouwen bakpapier
    AVZ_3462
  • snijplank
  • mes

Ingrediënten:

  • 200 gram witte chocolade, suikervrij
  • merg van 1 vanillestokje
  • 1 gram goudsbloem
  • 1 gram framboos blad
    image

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Roer het vanillemerg erdoorheen, en de helft van de goudsbloem en framboosblad grof gehakt
  3. Giet de chocolade in de halve vorm en verdeel de ander helft van de goudsbloem en framboosblad er overheen.
  4. Laat het geheel 3 uur in de koelkast hard worden.

Bewaar de chocolade ook in de koelkast.

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *