Vis lasagne

Tips

Bij deze saus maken we een blanke roux, er bestaat ook een blonde roux en een bruine roux.  Een  blonde wordt op laag vuur gemaakt, een blanke op midden hoog vuur en de bruinen op hoog vuur. De bruine wordt veel gebruikt bij wild. Een roux is boter smelten, bloem erbij en dan rustig roeren totdat de bloem gaar is en ketens maakt zodat het bindt. 100 gram bloem en 100 gram bloem is de basis voor 1 liter saus.

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 prei 0,5 1 1,5 2 gram
2 venkel 0,25 0,5 0,75 1 gram
3 punt paprika 0,25 0,5 0,75 1 stuks
4 knoflook 0,25 0,5 0,75 1 teentje
5 roomkaas 25 50 75 100 gram
6 bosui 1 2 2 4 stuks
7 spinazie 75 150 225 300 gram
8 tomaten 1 2 3 4 stuks
9 scholfilet  75 150 225 300 gram
10 tijgergarnalen 25 50 75 100 gram
11 boter 15 30 45 60 gram
12 bloem 15 30 45 60 gram
13 melk 125 250 375 500 milliliter
14 geraspte kaas 40 80 120 160 gram
15 gedroogde lasagne 20 40 60 80 gram

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. ovenschaal ongeveer 27×20 cm
  2. koekenpan
  3. houtenlepel
  4. snijplank
  5. mes

Bereiding

  1. Snij de prei in ringen en spoel dit goed in een vergiet, laat uitlekken.
  2. Snij de venkel doormidden en haal de kern uit uit, snij de venkel  klein.
  3. Snij de punt paprika door de midden, haal het zaad eruit en snij in blokjes.
  4. Snipper de knoflook fijn.
  5. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de prei, venkel,  paprika, knoflook in aan. Voeg de roomkaas toe en roer dit er goed doorheen.
  6. Voeg bosui en als laatste de spinazie toe, laat de spinazie slinken en zet dat het vuur uit.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  8. Snij de tomaat in plakjes.
  9. Verwarm  de boter in een kookpan en als het gesmolten is kan in 1 keer de bloem erbij.  Roer of spatel dit zachtjes totdat het gebonden is. Dan mag de melk er scheutje voor scheutje bij en iedere keer goed roeren totdat de saus glad is en de juiste dikte heeft.
  10. Vet de ovenschaal in met olijfolie en begin met de helft van het groentemengsel, daarna een laag lasagne, de helft van de bechamelsaus, alle tomaat, alle vis, de laatste groente en eindigen met de laatse bechamelsaus.
  11. Zet de schaal voor 30 minuten in de voorverwarmde oven

image

Serveer de  vis lasagne met een lekkere salade.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *