Vegetarische tortillataart
Ingrediënten Aantal personen
1 | 2 | 3 | 4 | maat | ||
1 | meergranen tortillawraps ø 20 | 2 | 4 | 6 | 8 | stuks |
2 | rijpe avocado’s | 0,5 | 1 | 1,5 | 2 | stuks |
3 | ontvelde tomaten, zonder zaad | 0,75 | 1,5 | 2,25 | 3 | stuks |
4 | limoen, sap | 0,125 | 0,25 | 0,375 | 0,5 | stuks |
5 | knoflook | 0,5 | 1 | 1,5 | 2 | teentje |
6 | komijnpoeder | 0,25 | 0,5 | 0,75 | 1 | theelepel |
7 | chilipoeder | 0,25 | 0,5 | 0,75 | 1 | t |
8 | ui | 0,25 | 0,5 | 0,75 | 1 | stuks |
9 | rode paprika | 0,25 | 0,5 | 0,75 | 1 | stuks |
10 | chilibonen, met saus | 100 | 200 | 300 | 400 | gram |
11 | uitlekgewicht kikkererwten | 65 | 130 | 195 | 260 | gram |
12 | cheddarkaas | 30 | 60 | 90 | 120 | gram |
13 | sla | 75 | 150 | 225 | 300 | gram |
14 | balsamico | 0,25 | 0,5 | 0,75 | 1 | eetlepel |
Overige Ingrediënten
- olijfolie
- peper
- zout
Benodigd keukengerei
- springvorm ø 24
- staafmixer of vork
- snijplank
- mes
- maatlepelring
- kom
- zeef of vergiet
- kwastje om in te vetten
Bereiding
- Vet de springvorm in met olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij een kruis in de tomaten en giet er kokend water over, even laten staan, dan trek je het vel eraf en snij het zaad eruit.
- Guacamole: schil de avocado, verwijder de pit en doe in een kom met sap van een halve limoen erover tegen verkleuring.
- Voeg 1/3 van de tomaat toe aan de avocado’s, met chilipoeder, komijnpoeder en fijn gesneden of uitgeperste knoflook toe. Maak fijn met de staafmixer of vork. Breng op smaak met peper en zout.
- Snipper een ui. Snij de overige tomaat in stukjes en de paprika in dunne repen, roer de uitgelekte kikkererwten door de chilibonen.
- Bouw de taart op door op een wrap guacamole te smeren en deze in de springvorm te leggen, hier bovenop wat ui, paprika, tomaat en het bonenmengsel, dit herhaal je voor alle wraps, op de laatste gaat alleen de guacamole en daar overheen de cheddarkaas.
- Zet nu het geheel 15 minuten in de oven.