Vegetarische curry

Weetje

Curry komt vaak voor in de Indiase keuken, het is een gekruid gerecht.

In de 18e eeuw werd het concept van curry naar Europa gebracht door Britse kolonisten.

 

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 ui 0,25 0,5 0,75 1 stuks
2 knoflook 0,5 1 1,5 2 teentjes
3 prei 35 70 105 140 gram
4 bloemkool 70 140 210 280 gram
5 tomaten 120 240 360 480 gram
6 zoete aardappelen 120 240 360 480 gram
7 kokosmelk 55 110 165 220 ml
8 garam massala 0,5 1 1,5 2 eetlepels
9 uitlekte kikkererwten 90 180 270 360 gram
10 paddenstoelenbouillon 40 80 120 160 ml
11 limoen om aan tafel mee te serveren 0,25 0,5 0,75 1 stuks
12 koriander 2 4 6 8 gram
13 brood

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. braadpan
  2. mes
  3. snijplank
  4. weegschaal
  5. maatbeker
  6. schilmesje

Bereiding

  1. Snipper de ui en de knoflook fijn en verhit wat olijfolie in de braadpan, bak ui en knoflook in de olijfolie.
  2. Snij de de prei in ringen, bloemkool in roosjes en de tomaten in blokjes en voeg deze toe bij het uimengsel.
  3. Schil de zoete aardappelen en snij deze in blokjes, daarna kunnen ze erbij in de braadpan.
  4. Strooi er flink wat peper en zout over, giet de kokosmelk erbij en voeg de garam massala, kikkererwten en de bouillon toe.
  5. Deksel op de pan en het 20 minuten laten pruttelen totdat alles gaar is.
  6. Serveer de limoen, korianderblaadjes en brood erbij aan tafel zodat iedereen het zelf op smaak kan brengen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *