Tonijn frittata

In Klintholm, een plaats in Denemarken op het eiland Møn, moesten we een extra dag wachten omdat er te veel wind was om verder te zeilen.
Een mooie gelegenheid om de kombuis in te duiken voor de lunch. Natuurlijk met vis, want het is per slot van rekening een vakantie op zee. De frittata die ik gemaakt heb was heerlijk.

Benodigde ingrediënten voor de frittata:

olijfolie om in te bakken
5 biologische eieren, M
1 blikje tonijn met groenten of verse tonijn met wat courgette erbij
1/2 gesnipperd ui
1 grote teen gesnipperd knoflook
2 eetlepels (homemade) mayonaise
1 eetlepel grove mosterd
6 cherrytomaatjes in plakjes gesneden
50 gram geraspte cheddar kaas
2 theelepels Italiaanse kruiden, vers of gedroogd
peper en zout naar smaak, kan ook achteraf worden toegevoegd

Bereiding van de tonijn frittata:

  • Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan.
  • Klop de eieren los en voeg alle ingrediënten toe, roer het goed door.
  • Schenk alles in de verwarmde koekenpan en laat de frittata zachtjes garen met een deksel op de koekenpan.

In Denemarken hebben ze zalig roggebrood, maar een grof brood in Nederland kan ook prima.

Voor ons was dit een goede bodem om later een geweldige kroeg in Klintholm in te duiken 😉

p.s. je hebt wel veel bekijks als je je foodfotografie op de steiger doet.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *