Tiramisu met kruidnoten

Morgen 5 december komt mijn oudste zoon uit Wenen mee eten. Hij heeft zelf al wel kruidnoten gebakken want te koop zijn ze niet daar. Dus naast de hachee, dan ook altijd een vast verzoek is van mijn beide zonen. Een nagerecht met kruidnoten, tiramisu in dit geval.

Ingrediënten:

  • 1 kopje espresso, afgekoeld
  • 2 cc = 3 eetlepels cointreau, of een andere likeur die je in huis hebt
  • 3 eieren (ze blijven rauw, dus dit gerecht is niet voor kleine kinderen, of oudere mensen met minder weerstand)
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 vanillestokje, het merg
  • 250 gram mascarpone
  • 230 gram kruidnoten, en een paar voor de garnering.

Bereiding:

  1. Zet een 1 sterke espresso koffie en doe hierbij de likeur.
  2. Scheid het eiwit van de dooiers.
  3. Het eiwit kloppen tot pieken in een vet vrije kom.
  4. Het eigeel kloppen met de basterdsuiker en daarna mag de vanille en de mascarpone erdoor.
  5. Het eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel spatelen.
  6. De  kruidnoten in het koffiemengsel dopen.
  7. Begin met een laagje mascarpone mengsel in de glazen/schaaltjes, dan een laag kruidnoten en dit herhalen totdat alles op is.
  8. De tiramisu moet minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  9. Strooi er voor het opdienen nog wat kruidnoten over.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *