Tartiflette, aardappelen, spek, kaas en witte wijn

Het is tropisch warm vandaag en ik ga Tartiflette maken voor de #14daagsefoodenfotochallege. We zijn met Frankrijk bezig, ook al lijkt het mij niet echt een zomers gerecht, we maken hem gewoon. Het is een klassiek gerecht uit de Franse Haute-Savoie. Deze stevige maaltijd maak je van kaas, ik heb camembert, witte wijn, nieuwe aardappelen en spek.
Ondanks dat het tropisch warm is smaakte dit gerecht echt super lekker. Door de Italiaanse en Franse challenge heb ik veel gerechten die ik kan maken als er visite komt.

Ingrediënten voor 4 personen:

750 gram ongeschilde nieuwe aardappelen, in plakken
100 gram bacon, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 takje tijm, de blaadjes
50 ml witte wijn
1 theelepel gedroogde lavendel
125 gram crème fraiche
15 gram grof gehakte platte peterselie
250 gram camembert

Bereiding van de Tartilette:

  • Kook de aardappelen in 10 tot 15 minuten gaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de bacon uit en voeg de ui, knoflook en tijmblaadjes toe.
  • Blus de uien en het spek af met de wijn, beng het aan de kook en zet het vuur uit.
  • Voeg de lavendel en de  crème fraiche toe, breng op smaak met peper en zout.
  • roer de peterselie door de aardappelen en schep alles in een ovenschaal.
  • Snij de nu camembert in drie plakken, in de breedte door.
  • Leg de kaas over de aardappelen en bak dit geheel in 25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *