Stroopwafel cheesecake

De stroopwafel is een van oorsprong Nederlandse wafel, die tegenwoordig wereldwijd gegeten wordt. De stroopwafel bestaat uit twee ronde deegwafelhelften, met ruitpatroon, waartussen zoete siroop is aangebracht.

Daelmans stroopwafels zijn de lekkerste die er bestaan. En laat ik van die stroopwafels nu een mooi blik gekregen hebben. Het blik is ontworpen door mijn instazussie Renate @foodlovelifebeing. Er gaan zoveel stroopwafels in deze cheesecake dat ik er nog wat bij heb gekocht. Zo kan ik voor het ontbijt vrijdag ook nog pancakes maken. Volgens het recept van Renate. Dit recept is zo lekker dat ze als prijs het ontwerp van het blik mocht maken. Het recept van deze pancakes kreeg ik bij het limited edition blik.

Ik kon het niet laten om het kunstwerk met de banaan van Maurizio Cattelan na te maken. Cheesecake is toch lekkerder dan een banaan?

Ingrediƫnten voor de stroopwafel cheesecake:

springvorm van 24 cm
bakpapier
boter om de vorm in te vetten

bodem:
260 gram stroopwafels
75 gram gesmolten roomboter, zonder zout

Cheesecake
200 gram naturel roomkaas
100 gram witte basterdsuiker
250 milliliter slagroom
1 zakje vanillesuiker, 8 gram
1 zakje Klop-Fix, 8 gram
150 gram grof gehakte stroopwafels

topping
150 gram fijn gemalen stroopwafels

Bereiding in een springvorm van 24 cm:

  • Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de vorm in met boter.
  • Maak de stroopwafels fijn met een foodprocessor of doe ze in een plastic zak en ga ze te lijf met een deegroller.
  • Meng de gesmolten roomboter door de koek en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit met de bolle kant van een natte lepel goed aan. Zet de vorm even in de koelkast.
  • Doe de roomkaas in een beslagkom en klop dit met een spatel luchtig.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en Klop-Fix stijf.
  • Voeg dit met de basterdsuiker bij de roomkaas.
  • Blijf spatelen en niet roeren, dit om het geheel luchtig te houden.
  • Spatel ook de grof gehakte stroopwafels door het mengsel.
  • Verdeel het roomkaas mengsel over de bodem en verdeel de fijngemalen stroopwafels er overheen.
  • Zet de springvorm weer terug in de koelkast.
  • Laat het minimaal 2 uur opstijven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *