Stromboli brood

De Stromboli wordt gemaakt van pizzadeeg, eigenlijk is het een opgerolde pizza die je kan vullen met alles wat je lekker vindt. Zelf heb ik bladerdeeg gebruikt omdat ik dit nog had liggen. Het kan dus beide, pizzadeeg of bladerdeeg op een rol.
Je kan hem, naast de tomatensaus, vullen met wat je lekker vindt.

Ingredi├źnten voor een brood voor 2 personen:

olijfolie of zonnebloem olie om in te bakken

1 grote uit, grof gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
500 gram tomaten, grof gesneden
100 gram champignons, in plakjes
2 eetlepels rozen Harissa
1 eetlepel vers gehakte oregano

1 rol bladerdeeg

40 gram kip salami
50 gram gerookte achterham
50 gram geraspte Parmigiano Reggiano

Bereiding:

  • Verwarm de olie in een koekenpan.
  • Bak de ui aan met de knoflook.
  • Voeg de tomaten, champignons, rozen Harissa en oregano toe.
  • Blijf het tomatenmengsel 15 minuten roeren op hoog vuur om het vocht te laten verdampen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit, verdeel het denkbeeldig in 3 stukken en verdeel de tomatensaus in het midden op het bladerdeeg.
  • Daar bovenop mag de salami, achterham en geraspte kaas worden verdeeld.
  • Vouw nu het bladerdeeg er omheen.
  • Leg het brood met de naad naar beneden op een bakblik met bakpapier.
  • Bak de stromboli 20 tot 30 minuten in de oven.
  • Kijk wanneer het deeg bruin is, de vulling moet warm zijn en hoeft niet meer gaar te worden.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *