Stoofschotel hamlappen, pompoen en citroen gember thee

 

 

 

 

 

 

 

De kweeperen van mijn boom zijn geplukt, de eerste kweeperen heb ik gebruikt voor dit gerecht. Een mooie combinatie met pompoen, varkensvlees van de Bonte Bentheimer en citroen-gember thee.
imageNodig:

braadpan
snijplank
mes

Ingrediƫnten:

3 eetlepels olijfolie
500 gram varkens hamlappen
zout en peper
1 limoen
3 gram tijm blaadjes
8 gram gember, fijn gesneden
2 theezakjes van Clipper, biologische citroen & gember (o.a. bij de AH te koop) in 1 liter kokend water laten trekken
1 kg pompoen, zonder de schil en pitten, in blokjes
4 kweeperen of stoofperen, schoongemaakt zonder schil en klokhuis in vieren gesneden
lekker met brood erbij

Bereiding:

  • Snij het vlees in dobbelsteentje en verwarm de olijfolie in de braadpan. Het vlees mag rondom gebakken worden.
  • Strooi flink wat zout en peper over het vlees.
  • De limoenrasp, tijmblaadjes en de gember mogen bij het vlees.
  • De thee erbij, zonder de zakjes.
  • Vervolgens de pompoen en de kweepeer erbij voegen.
  • Het mag 1 1/2 uur pruttelen totdat het vlees goed gaar is.

image

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *