Stoere hamburgers, ik heb een nieuwe liefde……

Wie had dat nu kunnen bedenken, na 36 jaar samen met mijn wederhelft ben ik hopeloos verliefd op een ander. Nee nee, het is anders dan je denkt, het is een stier, een waterbuffel stier die ik heb geadopteerd.
Dat hield in dat ik ook een naam mocht bedenken, Bentley, want de waterbuffels zijn echt de Bentley’s onder de runderen.

Op dit filmpje is hij herstellende van een blessure aan zijn linker achterpoot. Wat misschien ook wel een beetje raar is dat ik nu al weet wanneer dit mannetje naar de slacht gaat.

Daarnaast heb ik een zwak voor Stoerak, en hij kan begin 2017 in mijn vriezer belanden.
imageNaast deze adoptie doe ik ook 2 x mee met crowdfunding voor een vleespakket. Een pakket ligt nu in de vriezer en ik kan zeggen het is echt zalig stoer vlees. Van het gehakt heb ik inmiddels hamburgers gemaakt, er is de laatste weken ook al wat op de BBQ beland.
Kijk eens op site van Arjan “De Stoederij” of volg hem op twitter/facebook/instagram. Hij heeft een manier van schrijven zodat  het lijkt of je het zelf meemaakt. En heel veel humor, binnenkort ga ik weer 272 km rijden om foto’s van Bentley te maken.

Nodig:

  • wafelijzer of hamburger broodjes
  • mes
  • snijplank
  • koekenpan 2 x, voor eieren en hamburger
  • kom
  • weegschaal

Ingrediënten:

Wafels

  • 125 havermoutmeel
  • 125 gram boekweitmeel
  • 125 gram boter
  • 150 gram yoghurt
  • 3 gram basilicum, fijn gesneden
  • 3 eieren
  • zout
  • 8 gram bakpoeder

Hamburgers

  • 4 hamburgers van 400 gram rundergehakt
  • kruiden voor de hamburger die je lekker vindt, ik hem 1 theelepel pikante paprikapoeder, 1 teenje knoflook, wat verse bieslook, peper, zout en 1 theelepel chilipoeder in gedaan
  • olijfolie
  • ui
  • 8 langwerpige plakjes ontbijtspek
  • 4 eieren
  • 2 tomaten
  • 4 plakjes kaas

Bereiding:

  1. Zet het wafelijzer aan.
  2. Meng de ingrediënten van de wafels door elkaar.
  3. Bak 8 wafels, niet te groot maar aangepast aan je hamburger.
  4. Meng de gehakt met de kruiden voor de hamburger door elkaar, en vorm een hamburger.
  5. Bak de hamburger in wat olijfolie, bak daarnaast de ui.
  6. Bak eerst het ontbijtspek in een klein beetje olijfolie en daarna de eieren, dooier mag zacht blijven.
  7. Leg de hamburger op een wafel, dan de ui, tomaat, kaas en als laatste het ei en de volgende wafel.
  8. Erg lekker met zelfgemaakte BBQ saus.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *