Stamppot makreel

We gaan de laatste tijd weer bijna wekelijks naar de visafslag in Den Over om verse vis te kopen. Uiteraard komen er dan ook weer wat meer visrecepten op mijn site. Meer vis eten is begonnen na de hartaanval van manlief eind 2018, geen bewerkt vlees en liever geen rood vlees was het advies. Net zoals de sapje voor het ontbijt was hier de laatste tijd de klad in gekomen. Als manlief dan weer een stressvolle klus heeft nu hij weer internationaal is gaan werken, dan denk je weer aan de situatie van toen. De omstandigheden waren hetzelfde dus terug naar zijn eet-adviezen, want alle beetjes helpen.

Dat hij, als we in Zuid Frankrijk wonen, eerder kan stoppen met werken is dan ook een belangrijke reden om nu te vertrekken. Want het is fijn als hij over 4 jaar op zijn 63/64ste kan stoppen.
En laten we eerlijk zijn, als foodie in Zuid Frankrijk wonen, daar is echt niets mis mee. We importeerden de bubbels en wijn toch al uit Frankrijk. En na iedere vakantie zeiden we de laatste 10 jaar, zullen we?

Maar goed, ik was nooit zo’n viseter en zeker geen makreel. Maar na de koksopleidingen in 2015 en 2016 moest ik alles maken, fileren, en vooral proeven. Het heeft er voor gezorgd dat ik zelfs lever eet. Toch eet ik liever geen orgaanvlees. Maar van vis eet ik alleen geen haring en paling. En dat laatste zal ik inmiddels ook wel lusten, maar het is niet zo diervriendelijk om te eten.

Ingrediënten voor de de makreel stamppot:

1 kg geschilde aardappelen in vieren gesneden
zout
melk

zonnebloemolie
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook gesnipperd
2 preien, ongeveer 650 gram, schoongemaakt en in ringen gesneden
2 rode paprika, schoongemaakt en in blokjes
225 gram schone makreel
1 eetlepel mosterd
peper


Bereiding van de stamppot:

  • Kook de aardappel in 15 tot 20 minuten gaar in water met zout.
  • ALs ze gaar zijn giet je de aardappelen af en voeg de melk toe.
  • Verwarm de aardappelen met de melk en stamp ze tot puree.
  • In de tijd dat de aardappelen koken bak je in de hete zonnebloemolie het ui, knoflook, prei en punt paprika aan.
  • Voeg aan het einde de schoongemaakte makreel toe, trek deze grof uit elkaar en breng op smaak met mosterd en peper.
  • Roer het mengsel met makreel door de aardappel puree.
  • Serveer de mosterd en peper bij de stamppot voor de liefhebbers van met pit.

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *