Spruitjes stamppot met spekjes en verse geitenkaas

Manlief zit voor zijn werk in het Bonn deze week en dat betekent dat ik in de keuken allerlei ingrediënten gebruik die hij minder lekker vindt. Als we met zijn tweeën eten hou ik toch rekening met wat we beiden lekker vinden.
Vandaag eet ik dus spruitjes en geitenkaas, en om het mezelf makkelijk te maken, maak ik een stamppot voor 2 dagen.

Ingrediënten voor 2 a 3 personen:

650 gram kruimelige aardappelen
500 gram spruiten
1 appel
1 cm gember
zout
125 gram spekjes
1 gesnipperd klein uitje
1 gesnipperde teen knoflook
100 ml kokosmelk
130 gram verse geitenkaas

Bereiding stamppot:

  • Schil de aardappelen, maak de spruitjes schoon en schil de appel. Schil het stukje gember en hak dit fijn. Zet dit samen in de pan op met wat water en zout.
  • Kook dit in 20 minuten gaar.
  • Bak ondertussen de spekjes met het ui en knoflook uit in een koekenpan.
  • Als de aardappelen en spruitjes gaar zijn mag het geheel gestampt worden met de kokosmelk.
  • Roer de spekjes en de geitenkaas erdoor en geniet van deze zalige stamppot. Dat heb ik wel gedaan.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Martine schreef:

    Het ziet er heerlijk uit. Ga het zeker proberen maar dan met bloemkoolpuree. Omdat ik geen aardappelen eet. X

    • CWF schreef:

      Klinkt ook goed Martine, met bloemkoolpuree lijkt hij me zalig. Zo knap hoe je je eetpatroon het laatste jaar aan heb gepast en wat je bereikt heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *