Speltpasta met saffraan

Straks ga ik de kleinkinderen naar huis brengen met het avondeten mee. Ik kook regelmatig voor het hele gezin, dus kook ik ook voor Liv, de jongste, een aardappel/bloemkool prak mee.
Ik kook het als ze hun middag dutje doen dus een makkelijk en snel recept. Wel gaat overal asperge in deze tijd van het jaar.

Ingrediƫnten:

500 gram pasta, ik had een speltpasta deze keer
500 gram asperges, geschild en in stukjes van 3 cm
40 gram peterselie, grof gehakt
100 ml kookroom
1 theelepel saffraan
1/2 citroen, rasp en sap
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
Zout, grof
250 gram spinazie, grof gehakt
200 gram feta, in blokjes gesneden
1 rode ui, gesnipperd
olijfolie
imageBereiding:

De pasta en de asperges kunnen samen gekookt worden volgens de gebruiksaanwijzing van de pasta. Voor het koken zijn nog ongeveer 10 minuten nodig om alles voor te bereiden zoals beschreven bij de ingrediƫnten.

Doe wat olie in een braad- of hapjes-pan en laat dit heet worden met de ui en knoflook er in. Laat het zachtjes bruin bakken. Doe de room erin, saffraan, peterselie, zout, citroenrasp en sap. Als laatste even de spinazie erbij en dan de feta. De pasta en de asperges mogen er bij, even warm laten worden en dan serveren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *