Sparerib met Hasselback aardappelen en broccolisalade


Tips

Blancheren is een kooktechniek waarbij ingrediënten in kokend water met zout wordt gelegd. Er gaat geen deksel op de pan. De ingrediënten worden een paar minuten gekookt en daarna meteen ondergedompeld in koud water, eventueel met ijs. Hierdoor blijft, in dit geval, de broccoli mooi groen en gaart niet na.

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 aardappelen 200 400 600 800 gram
2 ras el hanout 0,75 1,5 2,25 3 theelepels
3 knoflook 1 2 3 4 teentjes
4 tijm 1 2 3 4 takjes
5 broccoli 250 500 750 1000 gram
6 aardbeien 80 160 240 320 gram
7 balsamico 1 2 3 4 eetlepels
8 gegaarde en gemarineerde spareribs 250 500 750 1000 gram

Overige Ingrediënten

  1. zout
  2. peper
  3. olijfolie

image

Benodigd keukengerei

  1. kwastje
  2. mes
  3. bakplaat
  4. bakpapier
  5. vergiet
  6. snijplank
  7. kookpan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappelen goed en snij deze in om de 1/2 cm, de onderkant blijft aan elkaar zitten. Je snijdt ze dus in. Meng de olijfolie, ras el hanout, peper, zout en knoflook door elkaar en  smeer de aardappelen in de insnijdingen hiermee in. Stop daarna de tijmblaadjes in de snedes.
  3. Zet de aardappelen op een bakplaat met bakpapier.
  4. Ze mogen 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Blancheer de broccoli in roosjes gesneden en de steel ook in kleine stukjes mee blancheren.
  6. Als de kookt nog 4 minuten dan de broccoli in een vergiet en spoel het met koud water. Laat in het vergiet uitlekken.
  7. Maak alvast de dressing met olijfolie en balsamico en snij de aardbeien 1 keer door, grote 4 keer. Meng alles door elkaar.
  8. Meng ondertussen de yoghurt, mierikswortel, bieslook, munt en limoensap door elkaar.
  9. Serveer de aardappelen met de yoghurtsaus erbij.
  10. Als laatste mag de sparerib de laatste 15 minuten bij de aardappelen in de oven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *