Sparerib met Hasselback aardappelen en broccolisalade
Tips
Blancheren is een kooktechniek waarbij ingrediënten in kokend water met zout wordt gelegd. Er gaat geen deksel op de pan. De ingrediënten worden een paar minuten gekookt en daarna meteen ondergedompeld in koud water, eventueel met ijs. Hierdoor blijft, in dit geval, de broccoli mooi groen en gaart niet na.
Ingrediënten Aantal personen
1 | aardappelen | 200 | 400 | 600 | 800 | gram |
2 | ras el hanout | 0,75 | 1,5 | 2,25 | 3 | theelepels |
3 | knoflook | 1 | 2 | 3 | 4 | teentjes |
4 | tijm | 1 | 2 | 3 | 4 | takjes |
5 | broccoli | 250 | 500 | 750 | 1000 | gram |
6 | aardbeien | 80 | 160 | 240 | 320 | gram |
7 | balsamico | 1 | 2 | 3 | 4 | eetlepels |
8 | gegaarde en gemarineerde spareribs | 250 | 500 | 750 | 1000 | gram |
Overige Ingrediënten
- zout
- peper
- olijfolie
Benodigd keukengerei
- kwastje
- mes
- bakplaat
- bakpapier
- vergiet
- snijplank
- kookpan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappelen goed en snij deze in om de 1/2 cm, de onderkant blijft aan elkaar zitten. Je snijdt ze dus in. Meng de olijfolie, ras el hanout, peper, zout en knoflook door elkaar en smeer de aardappelen in de insnijdingen hiermee in. Stop daarna de tijmblaadjes in de snedes.
- Zet de aardappelen op een bakplaat met bakpapier.
- Ze mogen 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Blancheer de broccoli in roosjes gesneden en de steel ook in kleine stukjes mee blancheren.
- Als de kookt nog 4 minuten dan de broccoli in een vergiet en spoel het met koud water. Laat in het vergiet uitlekken.
- Maak alvast de dressing met olijfolie en balsamico en snij de aardbeien 1 keer door, grote 4 keer. Meng alles door elkaar.
- Meng ondertussen de yoghurt, mierikswortel, bieslook, munt en limoensap door elkaar.
- Serveer de aardappelen met de yoghurtsaus erbij.
- Als laatste mag de sparerib de laatste 15 minuten bij de aardappelen in de oven.