Wintersalade

Zomers eet ik graag salades, lekker buiten, en dan nog even genieten van de zwoele zomeravond.  Tijdens de winter eten we eigenlijk niet zo vaak salades, maar deze winterversie gaat daar verandering in brengen.

Ingrediënten:

250 gram rookworst
250gram spekjes
2 peren
200 gram Gorgonzola
100 gram gedroogde, 12 uur geweekt en 2 uur gekookt of 240 gram uit blik kikkererwten
1 granaatappel
150 gram rodekool
300 gram gemengde sla
handje gehakte walnoten
stokbrood
imageBereiding:

Bak de spekjes uit, ik gebruik ook wat spekvet als dressing, snijd de rookworst in plakjes, schil de peren en snijd deze in schijfjes, doe het buitenste blad van de rode kool, haal de kern eruit en snijd in fijne stukjes. Snijd de granaatappel doormidden en breek de schil er onder water af, het makkelijkste is om even een bak water te vullen en alles onder water schoon te maken. De schillen en velletjes verwijderen en de rest door de zeef zodat je de pitten overhoudt voor de salade.
Begin met de sla in een schaal, verdeel alles erover en brokkel dan de blauwe kaas erover. Als laatste kunnen de walnoten erover heen.
Lekker met een stokbroodje met boter, knoflook of kruidenboter

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Groeneschoenen schreef:

    Bij gebrek aan Gorgonzola heb ik geitenkaas gebruikt en de salade met een beetje honing besprenkeld. Zelfs de -kieskeurige- kids vonden het heerlijk. De schaal ging helemaal leeg!
    Deze salade is voor herhaling vatbaar :-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *