Salade met zalm, perzik, asperges en mierikswortel dressing

Eindelijk zomer en dan eten we regelmatig een salade als maaltijd. Het seizoen van asperges is bijna over dus dit is waarschijnlijk het laatste recept met witte asperges. Daarna kunnen de witte door groene asperges vervangen worden.

Ingrediƫnten:

400 gram ijsberg sla, fijn gesneden
300 gram zalm, grof gesneden
4 / 250 gram asperges, wit geschild en in stukjes van 3 cm gesneden, groene hoeven niet geschild te worden
100 gram peulen
paar takjes dille, grof gehakt
1/2 komkommer, geschild en in dunne plakjes gesneden
2 bosuitjes, gesnipperd
2 perziks, geschild-pit verwijderd en in stukjes gesneden
50 gram noten mix, pistache-amandel-pecannoten
Voor de dressing
1 limoen, sap en rasp
4 eetlpels olijfolie
2 eetlepels mierikswortel
brood of stokbroodje, eventueel met pestoimageBereiding:

Alle ingrediƫnten mogen in een slakom, dressing maken en die kan er overheen, alles goed door elkaar scheppen . Lekker met een stokbrood, als maaltijdsalade, of bij de BBQ.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *