Salade met biefstuk, biet en gorgonzola

In de zomer maak ik veel maaltijdsalades maar ‘s winter niet zoveel. Dus de hoogste tijd voor een stevige wintersalade met biet, blauwe kaas en biefstuk.

 

 

 

 

Nodig:

  • mes
  • snijplank
  • kookpan
  • koekenpan
  • weegschaal

Ingrediƫnten:

  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 300 gram bieten, gekookt
  • 200 gram peulen
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 komkommer, in plakjes
  • 150 gram druiven
  • 150 gra blauwe kaas, bijvoorbeeld gorgonzola
  • olijfolie en een klontje boter
  • 300 gram biefstuk
  • peper en zout
  • stokbroodje
  • pesto

image

Bereiding:

  1. Meng alles in een schaal, snij de sla fijn, de bieten in plakjes gesneden.
  2. De peulen mogen 10 minuten gekookt worden, even afkoelen en dan door de sla mengen.
  3. Bosuitje fijn snijden, komkommer in dunne plakjes, de druiven erbij en de blauwe kaas in blokjes snijden.
  4. Verwarm de olijfolie en de boter in een braadpan en bak de biefstuk om en om 5 minuten, strooi er peper en zout over. De biefstuk is nog mooi rood. Laat even rusten en snij hem dan in plakken.
  5. Serveer er stokbrood en pesto bij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *