Risotto met groene asperges

Inmiddels ben ik de tel kwijt geraakt hoe vaak we dit seizoen asperges hebben gegeten. Maar ik had er nog geen risotto mee gemaakt. Dit stond dus vanavond op het menu, en het was erg lekker. Het was sowieso lang geleden dat ik risotto had gemaakt. De groene asperges kwamen bij Bakkums Boetje vandaan.

Ingrediënten voor 2 personen:

olijfolie om in te bakken
1 gesnipperde ui
2 gesnipperde teentjes knoflook
125 gram spekjes
200 gram risotto
250 gram groene asperges
1 glas witte wijn
400 ml kippen bouillon
1 eetlepel crème fraîche
peper
zout
paar takjes tijm, de blaadjes
Parmezaanse kaas, lekker om er aan tafel overheen te raspen

Bereiding van de asperge risotto:

  • Verhit de olijfolie in een kookpan en bak hierin de spekjes uit, voeg ui en knoflook toe.
  • Gooi de rijst erbij en bak deze glazig, afblussen met de witte wijn.
  • Schenk nu beetje voor beetje de bouillon erbij, als het is opgenomen door de rijst kan er weer een beetje bij. Na ongeveer 20 minuten is de rijst beet gaar, het mag van mij best een bite hebben. De bouillon hoeft niet op.
  • Snij ondertussen 2 cm van de onderkant van de asperges af en snij ze in stukken van 3 cm.
  • Ongeveer de laatste 8 minuten mogen de asperges in de pan met de risotto, ze zijn dan net beetgaar als de risotto klaar is.
  • Voeg aan het einde de crème fraîche toe en breng de risotto op smaak met peper, zout en tijm.
  • Als laatste mag de kaas er over geraspt worden.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *