Chocolade bananenbrood met vlierbloesemsiroop en pistache noten

Deze keer heb ik Bananenbrood gemaakt, ik wil het recept graag delen met de lezers van Onsnh. Lekker om te maken als tractatie in het weekend. Nu weten we natuurlijk allemaal dat de bananen teelt in Noord Holland niets voorstelt. Zelfs mijn vijgenboom doet het niet goed genoeg voor eigen kweek. Maar wat wel uit Abbekerk komt is de vlierbloesem,  naast Abbekerk groeit dit in heel Noord Holland in de berm. Bloeien doet hij in mei en juni. Het begint tegenwoordig zo’n bekend drankje te worden dat in veel winkels vlierbloesemsiroop verkocht wordt. Dus bewaar het recept van vlierbloesemsiroop waarvan hieronder de link staat tot in 2016 om het dan zelf te maken.
imageNaast de bloesem kunnen later in het jaar ook de bessen gebruikt worden, deze kunnen niet rauw gegeten worden maar er kan bijvoorbeeld jam van gemaakt worden.

Er staat al een bananenbrood en een bananen tulband met rood fruit op mijn blog. Dit chocolade bananenbrood zoet ik door gebruik te maken van banaan, vijg en een beetje van de vlierbloesemsiroop.

Ingrediënten:

4 rijpe bananen, zonder schil 300/330 gram
150 gram amandelmeel
3 eieren, los geklopt
125 gram vijgencompote
100 gram pure chocolade 0% suiker
2 eetlepels cacaopoeder, zonder suiker
1 theelepel bakpoeder
zout
40 gram pistachenoten grof gehakt
100 ml vlierbloesemsiroop
olijfolie om bakblik in te vetten
imageBereiding: 

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de bananen fijn in een blender, voeg amandelmeel, eieren, vijgencompote, cacaopoeder, bakpoeder, zout en vlierbloesemsiroop toe. Alles kan in de blender fijn gemaakt worden.
Als het deeg goed gemengd en fijn is kunnen de chocolade en de pistachenoten er door gespateld worden. Goed omroeren en in een ingevet bakblik doen. Ik had een kleine brood bakvorm, maat 26 x 11 cm.
Zet het bakblik voor 55 minuten in de oven. Daarna een sateprikker er in steken, als deze er droog uitkomt is het brood gaar, anders nog 8 minuten bakken en het prikken weer herhalen. Zet de oven uit als het brood gaar is en open de ovendeur, laat het bananenbrood afkoelen in de oven. Daarna het blik om keren op een schaal of rooster en ervan genieten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *