Brownies met zacht fruit en cranberries

Als het met bakken naar beneden komt zoals vandaag en ik niet in mijn tuin kan werken, duik ik de keuken in. Vanmorgen eerst even de laatste boodschappen gedaan om een strand sfeer te creëren in mijn kas. Ik ben dol op het strand en die sfeer wil ik graag in de kas terug laten komen a.s. zondag bij RestaurantDay. Maar nu eerst de brownie met dingen die ik erg lekker vind, goede chocolade, frambozen en bramen, en oké, ook nog wat cranberries.

Ingrediënten:

100 gram bloem
200 gram chocolade (72%))
4 eieren
55 gram amandelschaafsel
50 gram gedroogde cranberries
1 zak je vanillesuiker
100 gram bramen
100 gram frambozen
250 gram boter
250 gram rietsuiker poedersuiker, om er over heen te strooien als hij gebakken is.

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden.
Verwarm de boter en de chocolade au bain-marie.

IMG_5229 Meng de eieren, vanillesuiker, rietsuiker, bloem, cranberries en amandelen door elkaar met een mixer. Voeg daarna de chocolade boter erdoor.
Als alles goed gemengd is kan het zachte fruit er doorheen worden geschept met een spatel.

IMG_5230 Vul een bakblik van 20 x 25 cm bekleed met bakpapier. IMG_5232 Bak de brownie  40 minuten, hij hoeft niet geheel gaar dus als je hem controleert met een saté prikker mag er iets brownie aan blijven zitten. De bovenkant van de brownie moet droog zijn. IMG_5234   Als hij klaar is, 1 uur af laten koelen en uit het blik op een plank schuiven.

IMG_5235

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *