Brownie met snickers

Ik ben de laatste jaren goede chocolade steeds meer gaan waarderen. En het is zoals met veel dingen, als je er echt aandacht aan besteed ga je ook steeds meer proeven, en kan je de verschillende soorten chocolade steeds beter uit elkaar houden. Wat niet veranderd is de laatste jaren is mijn voorliefde voor Snickers. Ik heb niets met Mars, Bounty of wat dan ook, maar Snickers….┬áMet Sinter Maarten haal ik die dan ook altijd. Je moet wat in huis hebben, maar komen er weinig kinderen, dan ga ik gewoon voor een Snicker zingen ­čśë

Er moest dus een keer iets met Snickers en goede chocolade samen gemaakt worden.

Ingredi├źnten:

200 gram pure chocolade bv Chchukululu 80% te  bestellen bij Chocoweb
180 gram kleine Snickers in vieren gesneden
100 gram roomboter
125 gram bruine basterdsuiker
1 zakje 7,5 gram vanillesuiker
1 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder, gezeefd bij de bloem
3 eieren
100 gram tarwebloem, gezeefd
1 sinaasappel, 1 eetlepels rasp en 2 eetlepels sap
imageBereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een brownie bakblik 20×30 en 4 cm hoog in met boter en beleg de bodem met bakpapier. Smelt de boter en chocolade au bain marie en roer goed. Als de chocolade is gesmolten, haal je de pan van het vuur en voeg je de suiker toe. Voeg dan de eieren, sinaasappelsap en rasp, zout, bakpoeder en de vanillesuiker toe en roer goed. Hierna kan de bloem erbij en meng tot alles is opgenomen.Doe de helft van het beslag in de vorm en verdeel hier de in vieren gesneden Snickers over. Bedek met de rest van het deeg. Bak de brownie 25 minuten in de oven. De brownie is dan knapperig van buiten en nog wat vochtig van binnen.

Haal het blik uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Til dan aan het bakpapier uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Snij de brownie in stukken, net zo groot als je wil.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *