Limoncello

Als we met een grote groep naar Italie gaan, moet er ook gekookt worden.
De eerste dag is dit ossobucco en limoncello semifreddo als nagerecht. Iedereen heeft een lang stuk gereden, dus daar hoort dan ook een limoncello bij.
Ik heb heel veel recepten bekeken, maar ik ben toch zelf aan het rekenen gegaan om een limoncello van ongeveer 30% te krijgen. In sommige recepten wordt 1,5 liter water gebruikt, in dit recept gaat er maar een 1/2 liter water bij.

Als ik dit recept vergelijk met de limoncello uit de winkel, is hij iets minder zoet en is er meer een bittertje aanwezig.

Ingrediënten:

7 biologische citroenen
1 liter wodka
1/2 liter water
250 gram suiker

Bereiding:

Was de citroenen goed en schil ze. Zorg dat je dun schilt want het witte is bitter. Doe alle schillen in een grote weckpot en voeg een liter wodka toe.
Laat dit alles 18 dagen staan, op een donkere koele plaats en schud de pot om de 2 dagen even om. Nu zijn citroenen niet altijd even bitter. Het is daarom verstandig om vanaf dag 10 af en toe te proeven of je hem lekker vindt.

 

Als de 18 dagen voorbij zijn of eerdere kook dan een 1/2 liter water en los hierin 250 gram suiker op. Laat dit suiker water afkoelen. Zeef de limoncello zodat de citroenschillen eruit zijn en meng de limoncello met het suiker water.
Daarna mag het in een fles en in de koelkast bewaard worden.

 

Lekker op een zomerse avond, bij een limoncello semifreddo of in een scroppino limoncello.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *