Bavette rollade met pesto, ontbijtspek en zongedroogde tomaatjes

Een mooi stuk vlees vraagt om een mooi recept. Van de vakslager had ik een geweldige bavette. Hiervan heb ik een gevulde rollade gemaakt. Heel simpel, maar met een groots effect.

De tip om er een succes van te maken is het gebruik van een kernthermometer, dan kan het niet mislukken. Ik heb het in de oven bereidt maar het kan ook prima op de barbecue.

Ingrediƫnten voor 4 personen:

1 stuk bavette van ongeveer 750 gram
1 eetlepel rode of groene pesto
4 plakjes uitgebakken ontbijtspek
30 gram geroosterde pijnboompitten
4 zongedroogde tomaatjes
rollade touw of food loops (dit zijn herbruikbare siliconen strips)
klontje roomboter en olie om in te bakken

Bereiding van de rollade:

  • Maak een rechthoekige vorm van de bavette, meestal zit er een punt aan die je naar binnen vouwt.
  • Smeer de pesto over de bavette en leg daar het ontbijtspek, de pijnboompitten en de tomaatjes overheen.
  • Rol nu de bavette strak op tot een rollade en bindt deze vast met touw of loops.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Verhit de boter met de olie en braad de rollade rondom aan.
  • Leg de rollade in een ovenschaal en stel de kernthermometer in op 50 graden voor rare medium of 55 garden medium. Wij hadden hem op 50 graden ingesteld maar wij houden van rood vlees. Belangrijk, zorg dat de punt van de kernthermometer in het midden van je rollade zit.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *