Ratatouille


Dag 14 van de Franse 14daagsefoodfotochallenge van Stylishbeeld is Ratatouille. Dit is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Verschillende variaties van het gerecht worden gegeten in andere landen rond de Middellandse Zee. Mijn variatie ontmoet dag 3 van de Italiaanse challenge, de authentieke Italiaanse tomatensaus die ik had ingevroren.

Verder gebruik ik een biologische box waar de inhoudt van op moet en wat groenten restjes uit mijn koelkast. Dit worden twee pannen vol, een gaat er naar de buren. Het is dus een prima gerecht om restjes te verwerken in het kader van no Waste, geen verspilling. Je kunt er pasta, rijst, couscous of aardappelen bij serveren. Wij aten het met couscous met dadels erin.

Ingrediƫnten voor 4 personen:

olijfolie om in te bakken
2 uien, grof gesnipperd
2 gesnipperde teentjes knoflook
500 gram verse augurken, in blokjes gesneden
350 gram courgette, in blokjes gesneden
150 gram worteltjes, in plakjes gesneden
50 ml rode wijn
naar smaak 1 of 2 eetlepels Harissa
1 eetlepel Baharat kruiden

Bereiding van de ratatouille:

  • Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de uien en knoflook in aan.
  • Voeg de andere groenten toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Voeg nu de wijn, harissa en baharat toe en laat het geheel nog 20 minuten pruttelen op het vuur. De groenten mogen een bijt houden.
  • Serveer het geheel met couscous.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *