Pompoensoep met kokosmelk en pastinaak

Deze soep kent vele varianten. Dit komt o.a. door de variaties in pompoenen en de gekozen overige ingrediënten en toevoegingen van kruiden en specerijen. Ook kan de structuur verschillen: een grove gebonden soep waar de stukjes groente nog terug te vinden zijn tot aan de gladde zalvige dikke of juist wat meer bouillon-achtige soep.

Deze pompoensoep wordt gemaakt met kokosmelk en pastinaak.

Ingrediënten pompoensoep:

500 gram pompoen
1 pastinaak, ongeveer 100 gram
400 ml kokosmelk
peper
zout
pumpkin-kruiden/ pumpkin spice
olijfolie, ik had pistacheolie
pistachenootjes

Bereiding van de soep:

  • Afhankelijk van het soort pompoen kan de schil er aan blijven of niet.
  • Zelf kook ik met een groene Franse pompoen waar de schil hard van blijft, dus heb ik hem eerst geschild. Bij de bekende oranje Muskaatpompoen kan de schil gewoon meegekookt en ook gegeten worden.
  • Snij de pompoen vervolgens in grove stukken. Schil en snij ook de pastinaak in blokjes.
  • Kook de pompoen en de pastinaak 8 minuten in kokend water.
  • Giet de groenten af en voeg de kokosmelk toe.
  • Pureer het geheel met een staafmixer mooi glad en voeg naar smaak peper, zout en pumpkin-kruiden toe.

Garneer de soep eventueel met een klein straaltje olijfolie of een mooie pistache-olie en een paar hele pistachenootjes

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *