Pompoen siroop

 

 

 

 

 

 

 

Pompoenen, ik kan er niet genoeg van krijgen. Dus ook met een fles met pompoenen siroop weet ik wel raad. Het kan over de wafels, pancakes, cake, taart, Chai latte, soep of havermout ontbijt.
In de planning staat eerst pompoen wafels te bakken.

Nodig:

kookpan
staafmixer
fles

Ingrediënten:

100 gram pompoen, zonder schil, klein snijden en 10 minuten voorkoken
3 theelepels vanille extract
250 ml water
snufje zout
1 theelepel kardemon
1 theelepel speculaaskruiden
10 verse dadels, zonder pit
2 gram verse gember, fijn gesneden
1 limoen, sap
1 kaneelstokje

Bereiding:

  • Doe behalve het kaneelstokje alles in een pan, zet de staafmixer erin en maak alles fijn.
  • Dan het kaneelstokje erin en de vloeistof verwarmen tot aan de kook. Daarna 15 minuten zachtjes pruttelen, het moet wel vloeibaar blijven maar mag iets inkoken.
  • Kaneelstokje eruit en in de fles gieten. Het blijft een paar weken houdbaar in de koelkast. Maar omdat de gebruiksmogelijkheden zo groot zijn is het hier snel op.image

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *