Pissaladiere, Franse uienpizza

Dag 9 van de #14daagsefoodfotochallenge van Stylishbeeld
We zitten nog steeds in Frankrijk en vandaag is de passaladiere aan de beurt, een streekproduct uit Nice. Het is eigenlijk gewoon een uienpizza met ansjovis en olijven. De ansjovis heb ik vervangen door makreel in een kruidige tomatensaus. En ik eet geen gerecht zonder Harissa, dus heb ik ook citroen Harissa gebruikt voor deze pizza.

Ingrediƫnten voor 4 personen:

volkoren pizza bodem, 29 cm x 40 cm
2 eetlepels citroen Harissa
olijfolie om in te bakken
1 kilo uien, in ringen gesneden
5takjes tijm, de blaadjes
100 gram zoute zwarte olijven
100 gram makreel in kruidige saus
groene salade met dressing

Bereiding van de uienpizza:

  • Leg de pizzabodem op bakpapier op een bakblik.
  • Verdeel de citroen Harissa er overheen.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de uienringen hier 30 minuten in aan op redelijk hoog vuur. Blijf roeren.
  • Voeg de tijmblaadjes toe.
    verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel het uienmengel over de pizzabodem.
  • Verdeel de olijven en de makreel over de pizza.
  • Bak de pizza 20 minuten in de voor verwarmde oven.

Serveer er een groene salade bij.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *