Penne met mandarijn en vijgen

We krijgen vrienden aan boord om onze nieuwe boot te dopen. Ze hebben zelf ook een zeilboot en we liggen gezellig naast elkaar in Makkum.

Ik had gezegd dat ik voor de drank en eten zou zorgen, omdat we pas om 16.30 uur de haven binnen varen moet het wel makkelijk en snel zijn. Voor een opdracht moest ik nog 3 recepten maken met romanesco dus dat is het begin. Vijgen, manderijn en manchego volgen. De complimenten vlogen om mijn oren en inderdaad erg apart en lekker dit.

Het nagerecht had ik een avond van te voren gemaakt, panna cotta met aardbeien/kweeperensaus. De foto moet thuis nogmaals gemaakt worden, geen straf om het dan weer op te eten maar fotografie aan boord is nog erg zoeken en ik mis mijn flitsen.
imageMaar goed ik had het over de pasta.

Nodig:

  • kookpan
  • hapjespan of braadpan
  • houtelepel
  • schuimspaan
  • kom

Ingrediƫnten:

  • 1 romanesco
  • 400 gram penne
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 mandarijn in partjes gesneden
  • 8 vijgen gedroogd
  • 1/2 limoen, sap
  • 150 gram knoflook olijven
  • 2 theelepels arrabbiata
  • 5 blaadjes basilicum
  • 200 gram manchego kaas
  • 2 eetlepels clementine olijfolie, als vervanging kan gewone olijfolie met sap van een halve mandarijn ook

Bereiding:

  1. Maak de romanesco schoon (net zo als een bloemkool) en snij deze in roosjes. Zet een pan met veel water op, na de romanesco gaat de pasta in hetzelfde water. Kook de romanesco in 10 minuten beetgaar. Haal de romanesco met een schuimspaan uit de pan en doe ze even in een kom.
  2. Kook de penne in hetzelfde water volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  3. Snipper een ui en verwarm de gewone olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de ui, snij de tomaat en in blokjes en part de mandarijn, dit mag bij het uimengsel.
  4. Snij de vijgen in kleine stukjes en voeg deze ook bij het uimengsel.
  5. Voeg het sap van een 1/2 limoen toe, de olijven en arrabbiata kruiden.
    snij de manchego in blokjes en de basilicum fijn, dit mag bij het mengsel.
  6. Als de pasta gaar is mag deze afgegoten worden en bij de saus, doe er nu nog 2 eetlepels clementine olijfolie door.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *