Pasta met zalm, kabeljauw en tonijn


Soms moet je gewoon je koelkast open trekken om te kijken wat je gaat eten. Voor restverwerking is verse pasta altijd een goede basis. Niet zelf gemaakt deze keer maar van de pasta fabriek uit Amsterdam. Daarnaast lagen er nog sperziebonen in de koelkast, gemengde vis en had ik nog wat cherrytomaatjes en verse kruiden. Toen we aan tafel zaten miste mijn kritische eter nog iets, wat vers citroensap en gelukkig lag er nog een citroen die ook echt op moest.
Het is een maaltijd zoals de italianen hem maken, mooie verse producten en simpel, meer heb je niet nodig om met een lekker wijntje erbij te genieten van het leven.

Ingrediƫnten voor 2 personen:

200 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
zonnebloemolie om in te bakken
1 kleine ui, gesnipperd
1 gesnipperd teentje knoflook
6 knoflook olijven, gehalveerd
100 gram gehalveerde cherry tomaatjes
300 gram vis in blokjes gesneden, bijvoorbeeld zalm, tonijn en kabeljauw
1 takje tijm, de blaadjes
2 blaadjes salie, fijn gesneden
1 theelepel gedroogde dragon
peper en zout

250 gram verse pasta

verse citroen, het sap om aan tafel erbij te serveren

Bereiding:

  • Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
  • Let op, zowel pasta als vis zijn snel gaar, afhankelijk van de pasta moet je deze eerder of later dan de vis opzetten. Omdat ik verse pasta had die snel gaar is, begin ik met de vis.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en de knoflook in aan.
  • Voeg olijven en tomaatjes toe.
  • Bak de vis 3 tot 4 minuten mee en voeg de kruiden toe, de gekookte sperziebonen en peper en zout naar smaak. De olijven zijn al zout dus vooral wat peper toevoegen. Als je een mooie pepermolen hebt kan het ook op de Italiaanse manier, na het opdienen de pepermolen op tafel en dan naar smaak toevoegen. Vers gemalen peper geeft net een beetje extra.
  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Serveer de pasta met de vis en vers citroensap.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *