Pasta met zalm en kruidenkaas

Pasta met zalm is altijd een goede combinatie, lekker met o.a. kruidenkaas, kappertjes en walnoot. Verder is het een snel en makkelijk recept, lekker voor doordeweeks na het werk of in het weekend zodat er tijd overblijft om gezellig wat te drinken met het gezin, familie of vrienden.
De woorden van mijn man Lars, lekker, echt lekker. Dan weet ik dat het recept in de map, blijvers kan en vaker op tafel gaat staan.

Ingrediƫnten voor 4 personen:

350 gram pasta
zonnebloemolie om in te bakken
1 gesnipperd uitje
2 gesnipperde teentjes knoflook
1 rood pepertje, fijn gesneden zonder zaadjes en zaadlijst
50 gram fijn gesneden zongedroogde tomaten
20 gram kappertjes
1/2 citroen, rasp en sap
150 gram verse kruidenroomkaas
2 theelepels mierikswortel
400 gram gerookte zalm, grof gesneden
50 gram walnoot, grof gehakt
paar takjes fijn gehakte dille, de naaldachtige bladeren

Bereiding van de pasta met zalm:

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar.
  • Verwarm de olie in een koekenpan of braadpan.
  • Bak de ui, knoflook en rode peper even aan.
  • Voeg de tomaten, kappertjes, citroen rasp en sap toe.
  • Voeg de kruidenkaas en mierikswortel toe.
  • Voeg de zalm toe, laat even warm worden en meng dit mengsel door de pasta.
  • Strooi de walnoten en de dille over de pasta en serveer het geheel met stokbrood met aioli of met een groene salade.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *