Pasta met vegetarische bolognesesaus

Tips

Een bolognesesaus is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna. Het is een saus met mooie verse producten zoals alle gerechten in Italië. Deze keer heb ik er alleen groente ingedaan maar met gehakt of runderstoofvlees is het ook erg lekker.
Als je een keer meer tijd hebt mag de saus best 1 of 1½ uur sudderen, het komt de saus ten goede. Extra zou er 150 ml rode wijn in mogen gelijk met de basamicozaijn, alleen drink ik geen alcohol. Als je wel zuivel eet is aan tafel wat geraspte parmazaansekaas ook een lekkere toevoeging.

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
 1 grote ui 0,25 0,5 0,75 1 stuk
 2 teentjes knoflook 0,5 1 1,5 2 teentjes
 3 tomaten 100 200 300 400 gram
 4 winterwortel 0,25 0,5 0,75 1 stuk
 5 bleekselderij 0,5 1 1,5 2 stengel
 6 paprika 0,25 0,5 0,75 1 stuk
 7 citroen, het sap 0,25 0,5 0,75 1 stuk
 8 kaneel 0,5 1 1,5 2 theelepel
 9 balsamicoazijn 0,5 1 1,5 2 eetlepel
10 verse Italiaanse kruiden (b.v.
11 oregano, rozemarijn, salie en tijm) 5 10 15 20 gram
12 verse pasta 100 200 300 400 gram

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. braadpan
  2. kookpan
  3. houtenlepel
  4. mes
  5. snijplank

Bereiding

  1. Snij de ui, knoflook, tomaten, winterwortel, bleekselderij en paprika fijn, hoe fijner het gesneden is hoe sneller alles gaar is.
  2. Verwarm wat olijfolie in de braadpan en bak hier de ui in aan, dan de knoflook en vervolgens de overige groente in.
  3. Het citroensap, kaneel en balsamico mag erbij.
  4. De verse kruiden mogen er boven op, al dat niet met een touwtje erom zodat het er makkelijk uit te halen is.
  5. Laat alles zachtjes sudderen tot dat het bijna gaar is, een bijt vindt ik zelf wel lekker bij groente.
  6. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar en zorg dat de saus en pasta gelijk klaar is.
  7. Verwijder de verse kruiden uit de saus, breng op smaak met peper en zout en serveer de saus met de pasta

image

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *