Pancakes met stroopwafels en maple syrup

Pancakes is voor mij toch wel een verwen ontbijtje, ik bak ze dus meestal in het weekend. Wanneer we tijd hebben om er rustig bij te gaan zitten en er van te genieten. In de zomer zijn we in het weekend regelmatig met onze zeilboot weg, vandaar een nautische foto deze keer. Onze zeilboot heet niet voor niets Tranquilo, Spaans voor rustig aan 😉
Een jaar geleden vond ik stroopwafels nog helemaal niets, maar na pannenkoeken, panna cotta, stroopwafel pudding, tiramisu kan ik er wel van genieten.

Ingrediënten voor 2 personen, 8-10 stuks:

150 gram stukjes stroopwafels
200 gram tarwemeel, gezeefd
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
2 eetlepels suiker
2 eieren, M
2 eetlepels olijfolie
300 ml karnemelk
garnering, brokken stroopwafels en maple syrup

Bereiding:

  • Meng de droge ingrediënten bij elkaar stroopwafel, tarwemeel, bakpoeder, zout en suiker.
  • Splits de eieren en klop het eiwit stijf met vetvrije spullen, het vetvrij maken kan met citroensap.
  • Klop de eidooiers en 2 eetlepels olijfolie door de karnemelk.
  • Meng nu de eidooiers en karnemelk door de droge ingrediënten. Als laatste mag het eiwit er door gespateld worden.
  • Maak nu de koekenpan heet en bak de pancakes, als de pancakes in de pan zijn het vuur op 1/2 zetten.
  • Ik schep per stuk twee eetlepels op een hoopje, meestal 3 a 4 tegelijk in een grote koekenpan.
  • Draai de pancakes nog even om als de bovenkant droog is, zodat deze zijde ook bruin wordt.
  • Het is mooi om ze op een stapel te presenteren met een garnering van stroopwafels.
  • Ik serveerde het met Maple syrup erbij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *