Paella met kip garnalen en chorizo

Weetje/Tip

Paella komt uit Spanje, Valencia om precies te zijn. Inmiddels hebben alle regio’s een eigen recept, vis, konijn, kip van alles is wel een regio te vinden die het maken. De naam paella komt omdat de oorspronkelijk pan patella heet.

Ik heb nu met kurkuma/geelwortel gekleurd maar dit gebeurd ook vaak met saffraan.

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 snelkookrijst 75 150 225 300 gram
2 kippenbouillon 0,5 1 1,5 2 blokje
3 ui 0,5 1 1,5 2 stuks
4 knoflook 1 2 3 4 teentje
5 tomaat 0,5 1 1,5 2 stuks
6 rode paprika 0,5 1 1,5 2 stuks
7 kurkuma 1 2 3 4 theelepel
8 pikante paprikapoeder 0,5 1 1,5 2 theelepel
9 kruidnagelpoeder 0,25 0,5 0,75 1 theelepel
10 nootmuskaat 0,25 0,5 0,75 1 theelepel
11 kardemom 0,5 1 1,5 2 theelepel
12 kipfile 75 150 225 300 gram
13 chorizo 50 100 150 200 gram
14 garnalen 50 100 150 200 gram

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. hapjes of braadpan
  2. houtenlepel
  3. kookpan

Bereiding

  1. Maak de bouillon met per blokje 500 ml kokend water in de kookpan. Als het kookt mag de rijst er 8 minuten bij. Giet het daarna af en laat rusten in de pan met het deksel erop.
  2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gesnipperde ui en knoflook. Snij de tomaat in blokjes en de paprika in stukjes en doe dit bij het ui.
  3. Voeg alle kruiden, zout en peper toe, snij de kip in blokjes en de chorizo in plakjes. De kip, chorizo en de garnalen mogen in de pan en bak dit totdat de kip gaar is. Voeg de rijst erbij en buen apetito!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *