Oreo tiramisu met bramen

Tiramisu is een bekend en erg lekker nagerecht, maar het kan nog lekkerder, dat ga ik met dit recept laten zien.

Volgens de bezoekers statistieken van mijn website vinden heel veel mensen Oreokoekjes erg lekker. Zelf heb ik ze één keer gekocht, voor het Oreoijs recept op mijn site. Sindsdien staat dit ijs op nummer 1 met bezoekersaantallen op mijn site.
Het is geen geheim dat ik gek ben op chocolade, maar met koek heb ik niet zoveel. Onder andere omdat er veel suiker in koek zit. Voor deze tiramisu gebruik ik dan, op een zakje vanille suiker na, geen extra toegevoegde suiker. Verder voeg ik ook mijn lievelingfruit, bramen, nog toe….als ik er maar geen 2 ga eten, het klinkt op papier al erg lekker.
Deze keer gebruik ik geen alcohol en geen rauwe eieren, dan kunnen mijn kleinkinderen die komen logeren het ook eten.

Ingrediënten:

100 ml sterke (espresso) koffie, afgekoeld
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 pakje Oreokoek 154 gram
250 gram mascarpone
120 gram bramen
imageBereiding:

Hak de Oreo koek grof maar houd er 4 achter voor de garnering. Schenk de koffie in een kleine platte schaal. Schep de Oreokoek er door en laat deze even weken in de koffie.
Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Klop de mascarpone los en spatel voorzichtig eerst de ene helft van de slagroom en daarna de andere helft erdoor. Niet in een keer want dan houd je het niet luchtig.
Neem de Oreo koek uit de koffie (de koffie wordt daarna niet meer gebruikt) en begin met het verdelen in 4 glazen glazen.
Begin met een laagje Oreokoekjes, de helft, dan de helft van het mascarponemengsel en vervolgens alle bramen, laagje mascarponemengsel en eindig met een laag koekjes.
Dek de glazen af met plasticfolie en laat de tiramisu minimaal 4 uur (maar bij voorkeur 12 uur) opstijven in de koelkast. Ik maak het een avond van tevoren.
Voordat je de tiramisu serveert de 4 achtergehouden koekjes in de tiramisu zetten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *