Oreo brownie

Ruim een jaar geleden nog zei ik dat ik niets met Oreo had, en ze misschien 2 keer had gegeten, maar nu…is het hek van de dam. Binnenkort bundel ik de Oreo recepten in een special en dan stop ik weer met Oreorecepten. Één verslaving als chocoholic is voldoende 😉

Deze keer moest mijn brownierecept eraan geloven.

 

 

Nodig:

  • brownievorm 18 x 28 cm, en 4 cm hoog of een andere ondiepe schaal
  • maatlepel-set
  • weegschaal
  • kom
  • spatel

Ingrediënten:

  • olijfolie om de vorm in te vetten
  • 200 gram pure chocolade bv Chchukululu 80%
  • 100 gram roomboter
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 1 zakje 8 gram vanillesuiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder, gezeefd bij de bloem
  • 3 eieren
  • 100 gram tarwebloem, gezeefd
  • 1 limoen, 1 eetlepels rasp en 2 eetlepels sap
  • 77 gram Oreokoek, grof gehakt
  • 4 witte chocolade Oreokoek, grof gehakt
    image

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een brownievorm in met olijfolie en beleg de bodem met bakpapier.
  3. Smelt de boter en chocolade au bain-marie en roer goed. Als de chocolade is gesmolten haal je de pan van het vuur en voeg je de suiker toe.
  4. Voeg dan de eieren, limoensap en rasp, zout en de vanillesuiker toe en roer goed met een garde.
  5. Hierna kan de gezeefde bloem en bakpoeder erbij en spatel je tot alles is opgenomen.
  6. Spatel de  gewone Oreokoek door het deeg en verdeel dit in het brownie bakblik.
  7. Leg bovenop de brownie de witte chocolade Oreo koek.
    image
  8. Bak de brownie 25 minuten in de oven, de brownie is dan knapperig van buiten en nog wat vochtig van binnen.
  9. Haal het blik uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen.
  10. Til dan aan het bakpapier uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  11. Snij de brownie in stukken, net zo groot als je wil.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *