Oreo bonbons

Op de valreep voor het weekend nog een recept voor zalige bonbons, niet suikerarm, maar ook hiermee smokkel ik af en toe. Als het goed uitpakt met het gevecht tussen mijn medicatie en mijn eten en op gewicht blijf, dan mag ik dit van mezelf. En dan geniet ik er ook super van!

 

 

 

Nodig:

  • foodprocessor of iets anders waarmee je de koekjes fijn kan krijgen
  • 2 kommen
  • 2 kookpannetjes
  • lepel
  • vork
  • weegschaal

Ingrediënten:

  • 1 rol=154 gram oreokoekjes
  • 50 gram ricotta
  • 100 gram witte chocolade
  • 75 gram pure chocolade, bijvoorbeeld Chchukululu 80%
    image

Bereiding:

  1. Vermaal de koekjes in een foodprocessor of maal ze fijn met iets anders. Op het laatste de ricotto erbij en dit tezamen wordt een mooie bal om te verwerken.
  2. Rol met het koekmengsel balletjes van 10 gram, ik had er 18 en nog 6 gram over om de vulling te proeven, dit moet tenslotte ook gebeuren.
  3. De balletjes met koek mogen een 1/2 uur in de vriezer.
  4. Vlak voordat het 1/2 uur over is en de balletjes uit de vriezer kunnen mag het chocolade au bain-marie gesmolten worden. Water tegen de kook, niet koken en de kom met klein gesneden chocolade op de pan zetten, kom mag het water niet raken en het vuur kan meteen uit, chocolade smelt wel verder.
    Bewaar van de witte en de pure chocolade nog een klein beetjes om mee te garneren, het oog wil ook wat uiteraard.
  5. Negen balletjes mogen om de beurt in de witte en 9 ballenjes door de pure chocolade, ik haal ze met een lepel eruit. Ze mogen terug op het bakpapier.
  6. Van het overgebleven chocolade mag met de achterkant van een lepel streepjes in een constraterende kleur chocolade over de bonbons getrokken worden.
  7. Bewaren, zolang er iets te bewaren is natuurlijk, in de koelkast.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *