Torta di riso (rijsttaart met citroen en amandelmeel)

In mijn mediterrane winkel verkocht ik deze taart vaak bij een cateringsopdracht als nagerecht met een mooie, licht sprankelende, Moscato erbij.

Ingrediënten voor 10 personen:

1 liter melk
150 gram rietsuiker of kristalsuiker
250 gram arbotriorijst
3 eieren
75 gram amandelmeel
100 gram gekonfijte citroenrasp (in de supermarkt bij de bak spullen
1 theelepel vanille-aroma
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel rum
poedersuiker, voor bestuiven aan het einde

IMG_5828

Bereiding:

Doe de melk en de suiker in een pan en breng aan de kook. Voeg de rijst toe en laat onder af en toe roeren 45 minuten zonder deksel zachtjes koken tot de melk opgenomen en de rijst zacht is. Dek de pan af (om vel vorming te voorkomen) en laat afkoelen.

IMG_5830
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde springvorm in van 25 cm diameter (of een 24 x 24 cm).
Klop in een grote kom de eieren goed door met een houtenlepel. Voeg de afgekoelde rijst, het amandelmeel, gekonfijte citroenrasp, vanille-aroma, citroensap en de rum toe en roer goed door.

Schep het rijstmengsel in de bakvorm, strijk gelijkmatig uit met een spatel en bak het 40-50 minuten of tot de taart in het midden stevig is.

IMG_5832

Laat de taart in de vorm afkoelen.

Bestuif met poedersuiker en serveer, buon appetito.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *