Stoofpeer met saffraan en kardemom, vanilleroom, amandelcrumble en frambozencoulis

Soms laat ik me een beetje meenemen door mijn enthousiasme. Dan begin ik met stoofperen, en voor ik het weet wordt het dan een mooie verzameling van smaken op één bord. Het is wel een feestelijk geheel geworden.

Stoofperen

Ingrediënten:

4 stoofperen, geschild zonder klokhuis (verwijderen met appelboor) met steeltje er nog aan
2 gram saffraan
8 peulen kardemom
100 ml rode wijn
100 ml water

 

Bereiding:

Zet de peren met zijn vieren op de bodem van een steelpan met wijn, water, saffraan en kardemom peulen erbij. Laat dit 1 uur zachtjes sudderen, draai af en toe de peer om zodat ze in het geheel rood kleuren. Laat ze daarna afkoelen en verwijder de saffraan en kardemom als er nog iets aan aan de peren zit.

Vanilleroom

Ingrediënten:

50 ml room
1 vanillestokje

Bereiding:

Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schrap de merg eruit. Voeg dit bij de room en klop het stijf. Zet het in de koelkast tot gebruik.

Amandelcrumble

Ingrediënten:

15 gram geschaafde amandelen, grof gehakt
10 gram koude boter
30 gram Speltmeel
20 gram suiker

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.
Meng de boter, Speltmeel en amandelen totdat het een fijn broodkruim lijkt. Voeg dan de suiker toe en meng dit goed. Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier en zet het 20 minuten in de oven. Schud af en toe aan de bakplaat en let op dat het niet te hard gaat en verbrand.

IMG_6607
Laat het geheel afkoelen.

Frambozencoulis

Ingrediënten:

25 gram verse of diepvries frambozen, of ander fruit als je wilt.

Bereiding:

Verwarm het fruit en maak het met een vork alvast fijner. Doe alles in een zeef en laat uitlekken, wat achterblijft in de zeef wordt gebruikt.

Presentatie: 

Maak van alle losse onderdelen een geheel op een bord, ik deed dit zoals op de foto te zien is. Na de foto lekker nog wat room erbij en smullen maar.

IMG_6611

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *