Roodfruit met chocolade

Een heel makelijk maar lekker nagerecht. Ik heb voor vers fruit gekozen, waaronder soorten die nu in Nederland niet beschikbaar zijn, ik kan het dus niet meer ‘met de seizoenen meeekoken’ noemen.  Ik kies voor vers fruit en niet voor diepvries, dat laatste kan uiteraard ook maar dan moet je het heel goed laten uitlekken. Gewoon in een vergiet laten ontdooien bijvoorbeeld.

Ingrediënten:

600 gram fruit, ik had blauwe bessen, aardbeien, granaatappelpitten en frambozen
Houd een handje vol blauwe bessen over voor de garnering
4 M eieren
300 gram chocolade, ik heb 65% chchukululu gebruikt

Bereiding:

Fruit schoonmaken en op een handje blauwebessen na alles over de bodem van een ovenschaal verdelen (28×20)

image
De chocolade au bain-marie smelten en de eieren splitsen. Eidooiers kloppen en het eiwit tot pieken kloppen (zorg dat de kom vetvrij is, eventueel met citroensap schoonmaken, ik gebruik altijd een metalen kom en dat werkt prima)

Verwarm de oven voor op 180 graden. De geklopte eidooiers door het fruit delen, de chocolade voorzichtig door het eiwit spatelen en boven op het fruit verdelen. De blauwe bessen verdelen over de bovenkant, en het geheel 12 minuten de oven in, dan is de chocolade van binnen nog iets zacht, eet het half warm. Ook lekker met wat vanille-ijs erbij.

image

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *