Panna cotta met aardbeien

Een lekker basis recept voor panna cotta met room en yoghurt. Door het gebruik van yoghurt wordt de panna cotta wat frisser en minder machtig. Zeker met fruit vind ik dat lekkerder dan een panna cotta met alleen room.
Vandaag heb ik lekkere verse aardbeien van Vriendaardbeien gebruikt, ze hebben aardbeien tot de kerst, en je hebt hiermee een werkelijk top nagerecht met de feestdagen. ‘s Winters kan het ook met peer of ander fruit. Ook met de chocolade kan gevarieerd worden, bijvoorbeeld puur of zonder nootjes.

Ingrediënten:

600 ml slagroom (let op er blijft 200 ml over voor later in het recept)
200 ml yoghurt
60 gram poedersuiker
1 open gesneden vanillestokje
geraspte schil van 1 citroen
4 witte gelatineblaadjes
6 blokjes Toblerone (met nootjes en honing)
125 gram aardbeien

Bereiding:

Breng 400 ml slagroom en 200 ml yoghurt met de poedersuiker, het vanillestokje en de citroenrasp aan de kook en laat het roommengsel zachtjes koken tot er twee derde deel over is. Haal het vanillestokje uit het roommengsel, schraap de merg eruit en voeg dit weer aan het mengsel toe. Zeef het mengsel zodat de citroenrasp verwijderd wordt.

Week de gelatine gedurende 5 minuten in ruim koud water. Draai het vuur uit en knijp dan  de gelatine goed uit en los het op in het warme roommengsel. Laat het mengsel iets afkoelen. Klop 200 ml slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel voordat dit lobbig wordt. Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes. Laat de panna cotta minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Ik maak het vaak een avond van te voren.

IMG_6968

Vlak voor het opdienen de aardbeien halveren en verdelen over de panna cotta. Au-bain marie de chocolade smelten en verdelen over de aardbeien.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *