Gedroogd fruit met thee en sinaasappelsap

Vorige week waren we een week te gast bij Edmond en Mirjam van Ambiance de Vacances, we hebben 3 keer bij ze mee gegeten. Hier kregen we een nagerecht met pruimen en vanillesaus. Dat was inspiratie voor dit recept. Ik heb het recept uitgebreid met vijgen en abrikoos en er een sinaasappelsaus met vanille over gedaan.

Ingrediënten:

20 gedroogde pruimen
8 gedroogde vijgen
12 gedroogde abrikozen
2 theezakjes Earl Grey
100 ml gekookt water
3 sinaasappels, rasp en sap
vanillestokje, open gesneden
1 blaadje gelatine
image

Bereiding:

Doe het fruit met de theezakjes in een kom, kook 200 ml water en giet dit over het fruit. Rasp de schil van 1 sinaasappel met een zesteur of rasp. Het sap van 1 sinaasappel mag bij het fruit. Laat alles 3 uur trekken en giet het dan af, theezakjes er uit halen.
Zet het overige sinaasappelsap zachtjes op met het opengesneden vanillestokje. Zet het gelatine blaadje onder in koud water voor 5 minuten. Haal het vanille stokje uit het sap en verwijder de vanille uit het stokje, dit mag weer terug in het sap. Knijp de gelatine uit en voeg dit bij het sinaasappelsap, roer goed door en laat het geheel afkoelen.

Serveer het fruit in schaaltjes met er bovenop gegoten sinaasappelsap en daar over de sinaasappel rasp

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *