Advocaat tiramisu met bitterkoekjes

Tiramisu is een bekend nagerecht, maar het kan nog lekkerder. Het volgende recept is natuurlijk leuk als paas recept, maar zo lekker dat we hem ook op andere tijden eten.

Ingrediënten:

16 bitterkoekjes
2 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 1/2 dl advocaat, ik had Westfries genot
50 gram suiker
500 gram mascarpone
30 gram witte chocolade, geraspt
2 dl sterke (espresso) koffie, afgekoeldimage

Bereiding:

Schenk de koffie in een schaal. Schep er de bitterkoekjes door en laat deze weken in de koffie.
Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker en de suiker stijf.
Klop de mascarpone los en spatel voorzichtig eerst de ene helft van de slagroom en daarna de andere helft erdoor. Niet in een keer want dan houd je het niet luchtig. Spatel vervolgens de advocaat in een dun straaltje door het mascarponemengsel en roer dit glad.
Neem de bitterkoekjes uit de koffie (de koffie wordt daarna niet meer gebruikt) en bekleed de bodem van een schaal (formaat cakevorm), met koekjes.
Verdeel het mascarpone mengsel over de bitterkoekjes en strijk het glad.
Dek de schaal af met plasticfolie en laat de tiramisu minimaal 4 uur (maar bij voorkeur 24 uur) opstijven in de koelkast,
Bestrooi de tiramisu voor het serveren met de geraspte chocolade.

Tips:

De tiramisu kan ook gemaakt worden in 8 glazen in plaats van in één grote schaal.

Voor de kinderen kan de advocaat vervangen worden door 1 dl vanille of aardbeien vla en de koffie door een fruitdrank.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *