Marokkaanse kip met sinaasappel

Jaren geleden ben ik verliefd ben geworden op Marrakech. De Souk en de geur van de kruiden, de kleuren en de vriendelijkheid van de mensen. Eind van het jaar gaan we weer die kant op, ik heb er nu al zin in. Bekenden vragen wel eens of ik nog steeds in mijn Oosterse periode zit in de keuken, nog steeds regelmatig Ras el Hanout en harissa gebruik.  Ik denk dat dit nooit helemaal meer over gaat, af en toe blijft het terug komen. Maar zo erg is de Oosterse keuken niet hoor, het is een feestje zelfs.

Dit gerecht kan je in een tajine maken, maar in een braadpan lukt ook prima.

Ingredi├źnten voor 4 personen:

zonnebloemolie om in te bakken
8 stuks, ongeveer 800 gram kippendijen
2 gesnipperde rode uien
2 gesnipperde teentjes knoflook
1 eetlepel Baharat
1 eetlepel Ras el Hanout
1 eetlepel rozen harissa
1 stokje kaneel
1 eetlepel gembersiroop
1 sinaasappel, rasp en sap
200 ml kippenbouillon
75 gram geroosterde amandelschaafsel
een bosje koriander

Bereiding:

  • Verwarm de zonnebloemolie in een tajine of braadpan.
  • Bak de kippendijen hier rondom in bruin en leg ze daarna op een bord.
  • Bak nu de uien met de knoflook aan, voeg de kruiden, kaneelstokje, gembersiroop en sap en rasp van sinaasappel toe.
  • Roer alles goed door en voeg de bouillon toe.
  • Leg nu de kip weer in de tajine of pan en laat het geheel 40 minuten zachtjes pruttelen met het deksel erop.
  • Serveer dit met couscous en strooi de amandelen en fijn gehakte koriander erover.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *