Makkelijke Oreofudge

Dat ik iets met Oreo heb het laatste 2 jaar is wel duidelijk, er staat zelfs een “Keep calm and eat oreo” recepten-special op mijn site met 7 recepten. En afgelopen week kwam een zalig nagerecht online kersen, chocolademousse en oreo koek
En voor 2014 heb ik niet geleefd, ik had tenminste nog nooit Oreokoek gegeten 😉

Deze fudge is amper een recept te noemen, zo snel en makkelijk is het te maken.

Nodig:

  • kookpan
  • kom die op de kookpan past (au bain-marie)
  • houtenlepel
  • silicone muffinvorm

Ingrediënten:

  • 25 gram gezouten boter
  • 175 gram witte chocolade
  • 130 gram classic Oreokoek
  • 80 gram Oreo met witte chocolade er omheen
  • 125 gram gecondenseerde melk (bv Friese vlag)

Bereiding:

  1. Doe een bodem water in de kookpan, zet de kom erop zonder dat deze het water raakt.
  2. Doe de boter, gecondenseerde melk en witte chocolade in de kom en breng het water aan de kook, laat de inhoud van de kom al roerend smelten.
  3. Hak de classic Oreokoek grof en meng dit door het chocolade mengsel. Vul hier 4 muffinvormen mee.
  4. Snij de Oreo met witte chocolade er omheen in 4 stukken en steek dit in de Oreofudge.
  5. De moeilijkste stap; zo’n drie uur in de koelkast laten staan zodat het goed hard is. Ik had niet genoeg zelfbeheersing.

Eet smakelijk en geniet ervan!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *