Lentestamppot met spinazie en zongedroogde tomaatjes

 

 

 

 

 

 

 

Tips

Zelf zongedroogde tomaten maken is makkelijk en erg lekker.
Snij 400 gram “zoete” cherry tomaten door de helft, bijvoorbeeld Rivalo.
Meng de tomaten met 3 eetlepels olijfolie, zout, peper en de blaadjes van 4 takjes tijm.
Leg bakpapier op een bakplaat en leg de tomaten met de snijkant omhoog.
Schuif de bakplaat in een oven van 100 graden en laat ze er 2 uur in voor half gedroogde tomaten die nog lekker sappig zijn.
Hoe langer ze er in staan hoe droger de tomaten worden.
Afgedekt in de koelkast zijn de tomaten 2 weken houdbaar.

image

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 zoete aardappelen, bataat 250 500 750 1000 gram
2 ei 1 2 3 4 stuks (M)
3 ui 1 2 3 4 stuks
4 knoflook 1 1 2 2 teentje
5 spinazie 400 800 1200 1600 gram
6 kerrie 1 2 3 4 theelepel
7 half gedroogde tomaten 50 100 150 200 gram
8 walnoten 25 50 75 100 gram

 

Overige Ingrediënten

1 peper
2 zout
3 olijfolie

Benodigd Keukengerei

  1. kookpan
  2. stamper
  3. koekenpan
  4. snijplank
  5. mes

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen, snij ze in vieren en zet ze op met een bodem water en wat zout. Als ze koken 20 minuten tegen de kook houden.
  2. Kook de eieren 10 minuten en laat ze schrikken met koud water.
  3. Snipper de ui en knoflook.
  4. Als de aardappelen 10 minuten koken verwarm je de olijfolie in een koekenpan.
  5. Fruit eerst de ui en een paar minuten later ook de kerrie en de knoflook erbij.
  6. De spinazie mag ook in de koekenpan, laat het een minuut of 3 slinken.
  7. Als de aardappelen gaar zijn mogen ze afgegoten worden en gestampt
  8. Roer de spinazie met ui door de aardappelen.
  9. Schep de walnoten en zongedroogde tomaten door de stamppot.
  10. Serveer de eieren bij de stamppot.
  11. Breng op smaak met peper en zout.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *