Lemonbars

Lemonsbars, met nog een flink zuurtje erin en niet super zoet. Dat was de opdracht. En dan gingen we er ook nog een fotografie oefening mee doen. Namelijk poedersuiker fotograferen terwijl de poedersuiker er overheen komt. Dit betekent eerst heel veel droog oefenen, wel poedersuiker maar nog niet op de lemonbars.  Wel in een zeef of toch maar niet….na de 2de sessie mochten de lemonbars er staan. Maar pas nadat ik alle poedersuiker had verzameld en de keuken schoon had. Het kan nog beter maar de uitgelichte foto vonden we voor nu mooi genoeg.
image

Nodig:

  • keukenmachine/mixer of garde
  • kookpan
  • citruspers
  • spatel
  • kom
  • zeef
  • weegschaal
  • maatbeker
  • maatlepelring
  • vierkanten springvorm 24 x 24 cm
  • bakpapier
  • invet kwastje

Ingrediënten:

  • olie om de vorm in te vetten
  • poedersuiker om erover te strooien aan het einde

Bodem:

  • 180 gram ongezoute boter
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 195 gram bloem

Lemoncurd:

  • 50 gram maïzena, gezeefd
  • 130 gram gram suiker
  • 3 eierdooiers (M)
  • 3 (liefst biologische) limoenen, schil geraspt, sap geperst
  • 250 ml water
  • 60 gram roomboter in stukjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, leg bakpapier op de bodem van de vorm en vet de hele vorm in.
  2. Klop de boter, vanille-extract, ei en 50 gram basterdsuiker door elkaar.
  3. Zeef de bloem boven het botermengsel en spatel/vouw de bloem er door.
  4. Zet de bodem 25 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen.
  5. Lemoncurd, roer in een pan de maïzena met 100 ml water glad. Voeg dan nog 150 ml water en de suiker toe en breng al roerend met een garde tegen de kook aan totdat de suiker is opgelost en de saus bindt. Voeg limoensap en rasp toe. Haal van het vuur en voeg de boter toe, voeg ook de 3 eidooiers toe en blijf goed roeren, zorg dat het ei niet kan stollen
  6. Zet het eimengsel in een kookpan op het vuur maar laat niet koken, roer goed met een garde. Je voelt het meteen dik worden, ei en bloem binden. Het heeft bij mij maar 2 minuten opgestaan.
  7. Verdeel de lemoncurd over de bodem en zet het in zijn geheel 1 uur in de koelkast.
  8. Snij er vierkanten/rechthoekige bars van, bestrooi ze met iets poedersuiker en de limoenrasp.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *