Kersen cake

Yeah, afgelopen maandag is het kersenseizoen bij Siem Entius in Nieuwe Niedorp weer begonnen, zalig al die seizoens producten. We nemen afscheid van de asperges en de rabarber en tegelijk zijn andere lekkere producten dan weer zover dat ze geoogst kunnen worden. Dus meteen maar even een kilo gehaald, deze gingen bijna allemaal in de cake en wat overbleef ging er bovenop omdat het er dan ook mooi uitziet.

De basis van de cake is van Renate van Foodlovelifebeing dit is een rabarber cake, de hoeveelheden van het fruit is anders en de karnemelk is roomkaas geworden omdat ik dit nog in de koelkast had staan.
De rabarbercake van Renate was hier in huis een groot succes, of eigenlijk moet ik zeggen op onze boot. Ik nam hem mee toen we ruim 3 weken geleden op vakantie gingen.

Ingrediënten voor de kersencake  voor een springvorm van 26 cm:

bakpapier
olijfolie of boter om de vorm in te vetten

250 gram zachte roomboter
1 zakje vanillesuiker,  8 gram
250 gram suiker
snufje zout
4 eieren, M
130 gram roomkaas

250 gram bloem
15 gram baking soda

800 gram kersen

Bereiding van de kersencake:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden, ik doe dit terwijl ik al bijna klaar ben met het recept. Je weet zelf hoe snel je oven op temperatuur is.
  • Doe het bakpapier op de bodem van de springvorm en vet hem in met olijfolie.
  • Meng de roomboter, vanillesuiker, suiker en zout met elkaar met een keukenmachine of mixer.
  • Voeg een voor een de eieren toe en meng het geheel, het wordt geen glad beslag.
  • Zeef de bloem en baking soda drie keer, dit is om de cake extra luchtig te krijgen.
  • Spatel nu de bloem door het beslag totdat het helemaal is opgenomen.
  • Haal nu de steeltjes van de kersen en ontpit deze.
  • Verdeel de kersen over de taart, zie foto.
    Bak de cake 65 minuten, prik er met 55 minuten even in met een sateprikker. Bij mij kwam hij er nog niet schoon uit dus heb hem 10 minuten langer gebakken. Toen kwam de sateprikker er schoon uit en is de cake gaar.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *